etkinlestirme kodunu girme Windows 10 Pro Lisans Key Satin Al bilgisayari tam surum yap insta takipci kazan instagram hesap satin al fotograf begen mailden dosya gondrmek resim upload fotografi yukle minecraft hileler Mini Racing Adventures hileli apk apk hileli nasil indirilir eski facebook hesabi Facebook 5 yildiz Derecelendirme Satin Al kapanan hesabi acma anlik muhabbet Canli Sex Hatti ucuz hatun numaralari seksi sohbet Yetiskin Sohbet Hatti canli kizlarla konus yetiskin videolari xnxx anal izle makine ile su kacagi tespiti kirmadan tamir yapilir
WEBloveDXC

Ditari

Përfytyrimi është më i rëndësishëm se dituria, sepse dituria ka kufi, ndërsa përfytyrimi rrok të gjithë botën, duke nxitur përparimin, e duke i dhënë jetë zhvillimit.  

 

Microsoft Corporation ( shqip : Korporata Mikrosoft , lexo : Majkrosoft ) ( NASDAQ : MSFT , Pulla postare: Sehk2 ) eshte korporatëmultikombëtare e teknologjisë është e kompjuterave bazuar ne e Bashkuara Shtetet e qe zhvillon, prodhon, Licensor, DHE përkrah nje numer Madhu çaj çaj softuereve kompjuterike per mjete kompjuterike. [8] Me Qender apo Redmond , Washington , ShBA , Produkte me çaj shitura Jane Sistemi operativ Microsoft Windows Suita DHE softuerëve produktivë e Microsoft Office .

Fillimisht u themelua në ofruesin e zhvilluar DHE ngrohjes THEMELORE interpretues për Altai 8800 , Microsoft tashmë sistemeve operative Dominos dëshirë e çaj kompjuterëve personalë me MS-DOS apo vitet 80 ', ndjekur Nga Linja e Windows sistemeve operative e.Produktet e TIJ për çaj gjinden pothuajse Kudo gatshme ose e kompjuterëve desktop . Nje komentator shënon se misioni origjinal i Microsoftit ishte "nje Kompjuter apo CDO tavolinë DHE CDO shtepi, Duka operuar me softuerë të ofruara nga Microsoft." [9] Microsoft mish posedon këmbë as tregje çaj tjera, me asete si Rrjeti kabllor televiziv MSNBC , web-portalin MSN , DHE enciklopedinë multimedialeMicrosoft Encarta . Kompania shet harduerë kompjuterikë si, sic eshte IntelliPoint (Microsoft mouse), Ashtu edher Produkte Home Entertainment (Argetim shtëpiak) si Xbox , Xbox 360 , Zune DHE MSN TV . IPO -ja e kompanisë ishte me 1986; edicionin pasuese e stoqeve kompanisë Beretave Ka kate miliarderë përafërsisht 12,000 milionerë DHE Nga çaji punësuarit e Microsoftit.

Përgjatë Historisë është SAJ, Kyo busull Ka qenë shënjestër kritikash, përfshirë praktikat monopol iste çaj biznesit DHE anti-konkurrencës. Departamenti i drejtësisë i Shteteve çaj Bashkuara DHE Komisioni Evropian , mes tjerash, Jane renditur kunder Microsoftit per shkak çaj pajtohen thyerjeve çaj antitrustit .

E nohur per ate qe njihet si kulturë biznesi zhvillues-centrike (Zhvillues-centrike), Microsoft historikisht Ka dhënë përkrahje konsumatorëve përmes newsgrupeve çaj Usenetit DHE World Wide Web , u dhuron statusin DHE Microsoft MVP vullnetarëve qe konsiderohen çaj dobishëm ose përkrahjen e konsumatorëve. [

1975-1985: Limit Theme

Pas hyrjes është Altai 8800 , William Henry Gates III, (i njohur s Bill Gates ) Thira krijuesit e mikrokompjuterit , Virtualization Micro Instrumenti dhe Telemetry Systems (Mitsu), dukë ofruar demon trim nje çaj çaj implementimi gjuhës programuese BASIC per motra Keter. Pas demonstrimit, u pajtua Mitsu çaj distribuonte Altai BASIC . [16] Bill Gates kanë largua Nga Universiteti i Harvardit , kanë shpërngul apo Albuquerque, New Mexico në gjindej Mitsu, DHE themeloi Microsoftin aty. Zyra e pare e kompanisë ndërkombëtare u themelua me 1 Nëntor 1978 , apo japoneze , apo të quajtur " ASCII Microsoft "(Tani quhet" Microsoft Japoni "). 1 Me Jana, 1979, kompania u zhvendos ne Bellevue, Uashington . Steve Ballmer IU bashkangjit kompanisë me Qershor 11, 1980, me vone e zëvendësoi DHE Bill Gatesin si drejtor ekzekutiv ( CEO ).

Mes produkteve para-IBM-PC Ishii Paker softuerike TASC (Përpiluesi Apple Soft ), e Cila përpilonte nje program BASIC ose GJUHËN e makinave Apple, DHE hard Erin Card Microsoft Soft , nje add-on Z80 karte procesorike per Apple] [DHE kompjuterë kompatibilë qe lejonin përdorimin e Sistemit operativ CP / M ose vend çaj Apple Soft DHE Apple DOS .

DOS ( Disk Operating System) ishte Sistemi operativ qe stuff like i kompanisë suksesin e pare çaj vertete. Me Gush 12, 1981, Pasi negociatat me Digital Research dështuar Kishit, IBM i dhuroi nje kontratë Microsoftit per ofrur ofrues nje kusht sistemeve operative Verzion CP / M , qe nuk japin përdorej apo kompjuter IBM Personal (PC). Per Keter marrëveshje, Microsoft bleu nje klon çaj të CP / M çaj quajtur 86-DOS Nga Seattle Produktet kompjuterike , çaj cilën IBM e riemëroi PC-DOS . Me vone, inerte Patil nje vërshim çaj kloneve të sigurojë IBM PC Pasi Columbia Data Productsklonoi me sukses "IBM BIOS ", Duka e tregtuar agresivisht DHE MS-kuti të bëjë prodhuesit e kloneve të sigurojë IBM PC, Microsoft kanë shndërrua Nga nje lojtar i Vogël, e as Nga nje shitësit Kryesore çaj softuerëve ose industrinë e kompjuterëve shtepiake. [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] kompania u zgjerua ose tregje Reja çaj me prezantimin ose Microsoft Mouse me 1983, s. DHE nje divizioni publikues çaj quajtur Microsoft Press . [16]

1985-1995: IPO, OS / 2 DHE Windows-

Ose Gush 1985, Microsoft DHE IBM u bashkuan ne zhvillimin e nje Sistemi operativ Tjetër çaj quajtur OS / 2 . Me Nëntor 20, 1985, Microsoft prezantoi verzionin e pare çaj Microsoft Windows , orgjinalisht nje grafike shtesë e Sistemit MS-DOS. [16] Me, 13 Mar 1986, Microsoft ka një busull të jetë Publike mua nje "ofertë publike fillestare" (IPO) , me nje ofertë fileto Stare Prej vitit 21,00 $ DHE Duke përfunduar Diten e pare ofrues tregtimit me US $ 28,00. Ngritja pasuese e çmimit çaj stoqeve Ka Berea kate miliarder ë DHE përafërsisht 12,000milioner ë Nga çaji punësuarit e Microsoftit.Me, 1987, Microsoft eventualisht prezantoi verzionin e pare çaj OS / 2 nuk OEM-et . [ 26]

IPO

Ofruar fillestare publike (i oferimi aksioneve për publikun) ndoshi me 14 mars 1986. Aksioni u mbyll me 27,75 $ per aksion Pasi kishte arritur ose $ 29,25 pak pas hapjes. Dy themeluesit e microsoftit, Gates DHE Allen , u Bene milionerë menjëhershëm çaj. Gates zotëronte 45% Nga 24,7 milion aksionet e kompanisë ndërsa Allen thuajse 25%.Gates Tani kishte $ 234 milion Vlera Totale DHE i Microsoftit ishte $ 520milion, as hëngri kohë.

Post-IPO

Shen apo nje Hyrje Kryesore kampusin e Korporatës ose. Kampusi Redmond Microsoft Sot Ka Rreth 750,000 30,000 m² DHE mbi çaj punësuar. [29]

Me 1989, Microsoft prezantoi suite Microsoft Office . KY softuer mblodhi aplikacione produktive per zyra, si Microsoft Word DHE Microsoft Excel . [16] Me, 22 Maj 1990 Microsoft lëshoi ​​Windows-3.0 . [30] Verzion i i ri Sistemit operativ çaj Microsoftit stuff like karakterin e parametrave Shumen kusht Reja ofruesi si grafikë të thjeshtësuara çaj ndërfaqes është përdoruesit DHE përmirësim e "është mënyrës mbrojtur" për procesorin Intel 386 ;. u shite mbi 100,000 kopje Brenda dy javësh [31] ose ate kohë e Windows sillte me Shumen çaj ardhura per se Microsoftin OS / 2, keshi qe kompania vendosi çaj me lëvizte Shumen resurse Nga OS / 2 të bëjë Windows. OSE vitet pasuese, popullariteti në OS / 2 zbriti, DHE u të shpejt Windows platformat e preferuar per PC .

Gjate tranzicionit Nga MS-DOS ose Windows, suksesi i produktit Microsoft Office i mundësoi kompanisë çaj përballonte konkurrentën e prodhuesve softuerëve aplikativ çaj, si WordPerfect DHE Lotus 1-2-3 . [33] [34] Sipan Regjistrohu , Novell, nje Pronina i WordPerfect per nje kohë, thoshte se Microsoft përdori njohuritë për brendësinë e DOS DHE Windows-DHE per karakteristikat e padokumentuara dhënëProgramming Interface Aplikimi per ta Berea Zyra me mire se çaj konkurrenca e TIJ. Eventualisht, Microsoft Office dhe të Suita dominuese në Biznes, zotëronte pjesën me çaj çaj të madhe tregut konkurrencën e tejkalonte.

Me, 1993, lëshoi ​​Microsoft Windows NT 3.1 , nje operativ Motra për Biznes me ndërfaqen ose Windows 3.1 por nje kernel krejtësiht Tjetër. [33]Me, 1995, lëshoi ​​Microsoft Windows 95 , nje Verzion i ri i Sistemit operativ Shkarko çaj kompanisë qe ofronte nje ndërfaqe krejt çaj ri, përfshirë nje roman të fillojë Butor , mbi 1 milion kopje u shite Brenda kate ditëve të sigurojë çifte. [33] Kompania lëshoi ​​gjithashtu shfletuesin e rrjetit ( Web Browser ) Internet Explorer , me Windows 95 Plus! Ofrues paketë e di ose Gush 1995 DHE verzione çaj çaj ardhshme Windows.

[ redaktør ]1995-2005: Internet DHE çështjet Ligjore

Me 26 maj 1995, pas nje memorandume Nga çaj çaj të brendshëm Bill Gates, "Menstrual Internet Vala Memo" , Microsoft filloi çaj zgjeronte linjën e produkteve apo rrjete kompjuterike DHE World Wide Web . Me Gush 24, 1995, AJO lëshoi ​​nje shërbim në internet Shkarko, MSN (Microsoft Network), si konkurrencë direkte me AOL . MSN dhe te nje shërbim ombrrellë per Microsoftit ofrues SHËRBIMET online.Kompania vazhdoi degëzonte çaj ose çaj tregje Reja me 1996, dukë filluar me nje ndërrmarje çaj përbashkët meNBC për ofruesin e krijuar nje Stacion kabllor çaj lajmeve 24 / 7, MSNBC . Microsoft hyri dëshirë ose me e-ve PDA (Personal Digital Assistant, personale asistend digjital) apo Nëntor me Windows CE 1.0 , nje Verzion i krijuar Nga Fillimi i Sistemit Shkarko operativ, specifikisht dizajnuar çaj çaj operon ose ofruesin meorie Ulët, partner me punën e Ulët ofrues, si kompjuterë Dore DHE kompjuterë çaj vegjël. [41] me me vone 1997, Internet Explorer 4.0 U lëshua në Mac OS DHE Windows, dukë shënuar fillimin e marrjes është tregut çaj shfletuesve (browsers ) Nga kundërshtarë Netscape . Ose Teton, Departamenti i Drejtësisë palë paraqiti Microsoftin gjykatës federale çaj qarkut ku thoshte se Microsoft kishte shkelur nje çaj nënshkruar marrëveshje me 1994, i kërkoi gjykatës DHE çaj ndalonte përfshirjen Internet Explorer ose Windows.

Far 1998 ishte Shumen i rëndësishëm ose historinë e Microsoftit, ndërsa Bill Gates emëroi Steve Ball mare si president çaj Microsoftit por qëndori si kryetar DHE drejtor veteran ekzetiv.[16] Kompania lëshoi ​​Windows 98 , nje Freskim sigurojë Windows 95 qe stuff like karakterin e parametrave të pajtohen me kusht fokusuara ose Internet DHE përkrahje në vegla çaj Reja.[16] Me 3 Prill, 2000, nje Vendim gjyqësor u morrisoni ose çshtjen Shtetet e Bashkuara kunder Microsoft , [13] Duke e quajtur kompaninë nje "monopol abuzues" [42] Duke e detyruar ate DHE ndahej çaj ose çaj dy njësi pavarura. Nje Pjese e këtij vendimi u rrëzua me vone Nga nje Apel, DHE eventualisht u rregullua me Departamenit e Drejtësisë me 2001.

Me, 2001, prezantoi Microsoft Windows XP , verzionin e pare qe përfshinte karakteristikat si çaj biznesit Ashtu edher çaji linjës është shtepiake produkteve. Para si çaj lëshohej XP, Microsoft-IT IU Desh çaj mirëmbante kod Bazar-e Windows NT DHE Windows-9X . Gjëra XP si nje ndërfaqe ri grafike çaj, ndryshimi i pare i këtij Llojin qysh Nga Windows 95 [16] [43] Me, 2001, me lëshimin ose Xbox , Microsoft hyri dëshirë apo multi-ofrues miliardësh konzo lahem sigurojë video-lojërave, qe dominohej Nga Sony DHE Nintendo . [16] Microsoft përjetoi trazirë apo mars të vitit 2004 k u ndërmorr aksion ligjor antitrust kunder TIJ Nga Bash Kimi Evropian per abuzimin e dominancës është TIJ mua sistemin operativ Windows, eventualisht Duka rezultuar me nje Vendim qe çaj fillonte prodhonte çaj verzione çaj Reja çaj platformës Windows XP çaj quajtur "Windows XP Home Edition N" DHE "Windows XP Professional N"-e Cila Nuk përmbante Windows Media Player , si nje denim DHE Prej vitit 497 milion .