90/07/29 - 14:47
شماره: 13900729000355
نسخه چاپيارسال به دوستان
مدیر گروه طب فیزیکی و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
پیشگیری از پوکی استخوان باید از دوران کودکی آغاز شود

خبرگزاری فارس: مدیر گروه طب فیزیکی و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مهمترین عارضه پوکی استخوان را شکستگی استخوان لگن، ستون فقرات و عمدتا مچ دست دانست و گفت: باید از دوران کودکی از پوکی استخوان پیشگیری کرد.

خبرگزاری فارس: پیشگیری از پوکی استخوان باید از دوران کودکی آغاز شود

به گزارش خبرگزاری فارس، سید منصور رایگانی نایب رئیس انجمن طب فیزیکی توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران در حاشیه برگزاری سمپوزیوم تازه‌های پوکی استخوان در بیمارستان شهید مدرس تهران 28 مهر ماه همزمان با روز جهانی استنوپروز گفت: پوکی استخوان شایع‌ترین بیماری متابولیکی استخوانی است که در تمام دنیا شیوع دارد و در جمعیت بالای 50 سال در زنان و مردان با نسبت‌های متفاوتی دیده می‌شود.

وی افزود: شیوع پوکی استخوان در زنان در جمعیت بالای 50 سال از حدود 40 تا 70 درصد در نقاط مختلف دنیا گزارش شده است . البته در مردان درصد شیوع پوکی استخوان کمتر است اما از سنین 75 سالگی به بالا، درصد شیوع خیلی بیشتر شده و تقریبا در زنان و مردان هم با یکدیگر مساوی است.

رایگانی تصریح کرد: مهمترین نگرانی که از پوکی استخوان وجود دارد عوارض پوکی استخوان است که در شکستگی نمود پیدا می کند. یکی از عوارض پوکی استخوان ، شکستگی استخوان ران است که در افراد سالمند منجر به ایجاد بی‌حرکتی و ناتوانی در راه رفتن می‌شود که این بی‌حرکتی و احساس نیازی که بیمار به عمل جراحی می‌کند، عوارض متعددی بروی بیمار ایجاد می‌کند و ممکن است در مواردی منجر به مرگ بیمار شود.
 
وی گفت: از سوی دیگر شکستگی که در ستوان فقرات پشتی و کمری ایجاد می‌شود در افراد مسن می‌تواند علاوه بر ایجاد درد و ضایعات ساختاری در ستوان فقرات باعث ایجاد ضایعات نخاعی و ضایعات ریشه‌های کمری هم شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه مهمترین راه برخورد با پوکی استخوان پیشگیری از بروز آن است، خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین دوره‌هایی که باید از این بیماری پیشگیری کرد دوران کودکی، نوجوانی و آغاز بزرگسالی است که عمدتا با روش‌های تغذیه‌ای و ورزش‌های مناسب و رسیدن نور آفتاب مناسب به استخوان تأمین می‌شود و در نهایت استخوان‌ها را قوی نگه داشته و تراکم مناسب استخوان‌ها را ایجاد می‌کند. البته روش‌های مناسب ورزشی باید همراه با حرکت و ایجاد استرس و فشار بر روی استخوان مانند دوی و وزنه‌‌های ملایم باشد.

وی ادامه داد: تغذیه مناسب هم شامل استفاده از مواد غذایی حاوی انواع ویتامین‌ها ، پروتئینها ، کلسیم و مواد معدنی و اجتناب از مصرف مواد غذایی با حالت اسیدی است. همچنین این تغذیه شامل استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین D هم می‌شود.

رایگانی افزود: یکی از اقدامات مهم در سنین سالمندی که افراد بیشتر دچار پوکی استخوان می‌شوند روشهای جلوگیری از بروز شکستگی یا تکنیکهایی است که فرد باید به کار بگیرد تا دچار افتادگی منجر به شکستگی نشود. در این راستا یکی از مهمترین روشها انجام ورزش‌ةای مناسب هماهنگی است که باعث حفظ تعادل فرد می‌شود و البته پوشش مناسب به لحاظ کفش دارای آج و نزدیک محل خواب به سرویس بهداشتی نیز حائز اهمیت است. سمپوزیوم‌ تازه‌های پوکی استخوان (استنوپروز) در بیمارستان شهید مدرس تهران 28 مهر ماه همزمان با 20 اکتبر روز جهانی پوکی استخوان برگزار شد.
انتهای پیام/