Postat de: DanutM | 1 octombrie 2009

31 mai 1975 – Citat din scrisoare interceptata

MINISTERUL DE INTERNE
U.M.0947 Iaşi
Nr.0014063/31 V 1975

M.I. Insp. Jud. Iaşi Securitate
Ind/113/M.I.

La adresa dv. nr. 002236/20.01.1975

O sursă a unităţii noastre m-a informat că obiectivului dv. „CHITARISTUL” i-a relatat obiectivul dv. „MINODORA” care se află la Constanţa Internatul Grupului Şcolar Comercial str. Smârdan 5 cam.3 următoarele:

„Psalmul acesta 115 mi-a plăcut mult şi l-am purtat toată ziua cu bucurie în suflet, a fost pentru mine o hrană bogată şi a fost exact ce mi-a trebuit.

Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 30 septembrie 2009

Iran: The Nuclear Question

Iran secret nuclear site
(Source: New York Times)

The Times’s David E. Sanger discusses the issues surrounding the discovery of the Iranian enrichment site near the holy city of Qum. See it HERE. Here is the link (fhanks to my friend John Schenk for this):

Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 30 septembrie 2009

Despre conservatorism, altfel

conservatism

Teoreticieni conservatori: De la stânga la dreapta: Allan Bloom; Ayn Rand; Edmund Burke; Irving Kristol; Whittaker Chambers; William F. Buckley Jr (sursa: The Chronicle Review)

Mihail Neamţu ne semnalează pe facebook un foarte interesant articol despre conservatorism în spaţiul academic american (îl găsiţi AICI). Iată că despre conservatorism se poate vorbi şi în mod competent şi decent, fără umorile şi patima cu care ne-a obişnuit dreapta religioasă americană.

Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 30 septembrie 2009

Miturile legalizarii prostitutiei

Chitanta prestari sexuale
Chitanta prestari servicii sexuale în Ungaria

“Am putea oare să acceptăm ca surorile sau fiicele noastre să practice vreodată meseria de prostituată? Dacă întrebarea ne jigneşte, atunci trebuie să recunoaştem că, validând prostituţia ca “meserie”, nu facem decât un act de nedreptate, considerând femeile care practică prostiţutia ca fiinţe de rangul al doilea, ce aparţin unei lumi subumane, vrednice de dispreţ, de exploatat şi de folosit ca marfă sau instrument de satisfacere a plăcerii bărbaţilor. Statul, ca şi oamenii care validează prostituţia ca “meserie”, nu sunt produsul unei civilizaţii a dreptului şi a echitabilităţii, ci doar garanţi ai ipocriziei, ai violenţei, ai încălcarii demnităţii umane şi a celor mai elementare drepturi.” (fragment din lucrarea “Faţa ascunsă a prostituţiei legalizate”, editată în anul 2002 de Grupul de Iniţiativă pentru Apărarea Familiei – descarca de aici)

Iată câteva dintre miturile legalizării prostituţiei, aşa cum sunt prezentate ele pe blogul Antiprostituţie: Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 30 septembrie 2009

31 mai 1975 – Citat din scrisoare interceptată

MINISTERUL DE INTERNE
INSP. JUD. IAŞI SECURITATE
Nr.0014063 din 31 mai 1975

Către,
MINISTERUL DE INTERNE
INSP. JUD. IAŞI SECURITATE
IND/113/N.I.

La adresa dv. nr. 002236 din 20.01.1975

O sursă a unităţii noastre ne-a informat că obiectivul dv. Din Iaşi „CHITARISTUL” i-a relatat altei obiective a dv. „MINODORA” din Iaşi în prezent la un curs de specializare în Constanţa str. Smârdan nr.5, următoarele:

„ … Îţi trimit adresa bisericii, deşi ţi-o spun şi la telefon astă seară:

Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 29 septembrie 2009

Cazul Alin Cristea – addendum

Din cele ce s-au intimplat in ultimele saptamini in blogosfera evanghelica, este destul de clar ca unele dintre evaluarile si sperantele exprimate de mine in aceasta serie de articole au fost naive si infirmate de evolutiile ulterioare.

In lumina acestei convingeri, atasez aici un mesaj public adresat lui Alin Cristea, pe blogul Romania Evanghelica, la ultima sa dizgratioasa ‘dezvaluire’ a unei convorbiri private cu Marius Cruceru.

Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 29 septembrie 2009

Blogul Iuliei Motoc

Iulia Motoc

Iulia Moţoc este unul dintre cei mai importanţi specialişti romani de drept public internaţional. Este profesor la Universitatea Bucureşti şi autoare a zece cărţi, precum şi a numeroase articole cu caracter academic.

Citeşte mai departe…

leonard_cohen

Artistul canadian de origine evreiască Leonard Cohen a susţinut la Tel Aviv, în seara de 24 septembrie 2009, un concert dedicat reconcilierii, toleranţei şi păcii între evrei şi palestinieni.

Cohen a concertat de două ori şi în România, în septembrie 2008 şi septembrie 2009. El are mulţi admiratori în România. Unul dintre ei, Mircea MIhăieş, a publica în 2005 la Polirom cartea Viata, patimile si cintecele lui Leonard Cohen.

Solicitat de Comitetul palestinian pentru boicotarea academică şi culturală a Israelului să-şi anuleze concertul din Tel Aviv, Cohen a sugerat să susţină în paralel un concert la Ramallah, capitala Teritoriilor Palestiniene. El a fost însă refuzat .

Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 29 septembrie 2009

10 Reasons for Not Legalizing Prostitution

10 Reasons for Not Legalizing Prostitution

by Janice G. Raymond
Coalition Against Trafficking in Women International (CATW)
(March 25, 2003)

Summary

  1. Legalization/decriminalization of prostitution is a gift to pimps, traffickers and the sex industry. Citeşte mai departe…
Postat de: DanutM | 29 septembrie 2009

Women pastors gaining ground in United States

woman_preacher

The percentage of churches in the United States employing a woman as senior pastor has doubled during the past decade, according to a new survey by the Barna Group.

The evangelical pollster said one church in 10 now employs a female pastor. From the early 1990s through 1999, just 5 percent of pastors of Protestant churches were women. Barna called it a “substantial” gain.

Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 29 septembrie 2009

30 mai 1975 – Citat din scrisoare interceptată

MINISTERUL DE INTERNE
U.M. 0947 Iaşi
Nr. 0014063 din 30 V 1975

Către,
MINISTERUL DE INTERNE
INSP. JUD. IAŞI SECURITATE
IND/113/N.I.

La adresa dv. nr. 002236 din 20.01.1975

O sursă a unităţii noastre ne-a informat că obiectivul dv. „CHITARISTUL” din Iaşi i-a relatat altui obiectiv al dv. „MINODORA” în prezent la un curs de specializare în Constanţa  str. Smârdan nr.5, următoarele:

„…Mâine dacă nu uit să telefonez la XXX, cred că îţi voi da adresa bisericii. Aici va fi adunare generală cu caracter electiv, duminică 8 iunie. Cred că voi participa. Mă rog D-lui că dacă are ceva de spus prin mine s-o facă, iar de nu să tac. Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 29 septembrie 2009

‘Cobra’ ameninta din nou

cobra

De câtăva vreme primesc mesaje jegoase de la un anume ‘cobra’, evident un nume ‘de cod’.

La început nu m-am prins despre cine este vorba. Mi-am zis că este unul dintre mizerabilii care bântuie blogosfera, ca piaza rea. De data asta însă de îngroaşă gluma şi cred că m-am prins că în spatele acestor mesaje şi a ameninţării primite în noaptea asta (de la IP 166.137.7.55) se află, foarte probabil, vărul meu securistul, tovarăşul Iulian, cel căruia se pare că i-am stricat dosarul de cadre cu implicările mele deranjante pentru regimul pe care l-a slujit.

Iată mai jos mesajul său, cenzurat minimal (nu pot pune totuşi orice golănie pe blog), însoţit de câteva comentarii. Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 28 septembrie 2009

Biserica Sf. Mormint – 360 de grade

Biserica Sf Mornint

Pentru foarte mulţi creştini, Biserica Sf. Mormânt de la Ierusalim este cel mai sfânt loc de pe pământ.

Am vizitat de mai multe ori acest loc şi, trebuie să vă mărturisesc faptul că, deşi cred că acesta, şi nu Garden Tumb, este locul autentic în care a fost îngropat Isus, am sentimente împărţite despre acest loc. Dar despre asta, altă dată.

Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 28 septembrie 2009

Despre vorbe fara rost – o parabola socratica

Rafael - Scoala din Atena - detaliu, Socrate
Rafael – Scoala din Atena – detaliu, Socrate

Intr-o zi, Socrate s-a intalnit intamplator cu cineva, care i-a spus:
“Socrate, stii ce-am auzit tocmai acum despre unul dintre cunoscutii tai?”
“Stai o clipa, replica Socrate. Inainte sa-mi spui, as vrea sa treci print-un mic test format din trei parti.”
“Un test intreit?”
“Da, a continuat Socrate. Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 28 septembrie 2009

Fata ascunsa a prostitutiei legalizate

prostitution

Pe Blogul Antiprostituţie poate fi descărcat (AICI) un raport legat de posibilele implicaţii ascunse ale legalizării prostituţiei în România.

Iată, în rezumat, câteva dintre acestea: Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 28 septembrie 2009

Prostitutia si traficul de persoane

human trafficking

În contextul propunerilor recente ale unei comisii prezidenţiale  cu privire la posibilitatea legalizării prostituţiei în România, recentul articol al Barbrei Barnett, în Sightings, este mai mult decât actual şi relevant cu privire la o chestiune care a fost în mare parte neglijată în dezbaterile legate de această controversată propunere. Este vorba nu numai de implicaţiile morale ale aplicării acesti propuneri, ci şi de legătura inevitabilă dintre legalizarea prostituţiei şi flagelului traficului de persoane în scop sexual, oribila sclavie a mileniului actual.

Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 28 septembrie 2009

29 mai 1975 – Citat din scrisoare interceptata

MINISTERUL DE INTERNE
INSP. JUD. IAŞI SECURITATE
Nr.0014069 din 29 V 1975

Către,
MINISTERUL DE INTERNE
INSP. JUD. IAŞI SECURITATE
IND/113/N.I.

La adresa dv. nr.002230 din 20.01.1975

O sursă a unităţii noastre ne-a informat că obiectiva dv. „MINODORA” [1] care se află în prezent la un curs de specializare în Constanţa locuind la Internatul Grupului Şcolar Comercial str. Smârdan nr.5, i-a relatat unui alt obiectiv al dv. din Iaşi „CHITARISTUL” [2] următoarele:

Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 27 septembrie 2009

Smorvette, Smerrari, Smamborghini sau.. Smustang

Smustang
Smustang :-)

Un nou text viral, legat de criza economica actuala, se impinzeste ca fulgerul pe internet. Eu l-am primit astazi prin email si l-am gasit de asemenea AICI. Ceea ce lipseste insa pe site-ul citat este Smustangul de mai sus. Sper ca va place. Nu stiu insa cum se calareste. Are cineva vreo idee?

Iata si celelalte ‘minuni’.

Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 27 septembrie 2009

In memoriam Tatiana Stepa

Tatiana Stepa

Am ascultat astăzi, de câteva ori, cele două discuri de colecţie cu muzica Tatianei Stepa produse de Jurnalul Naţional. Trebuie să mărturisesc aici că, deşi sunt interesat de muzica folk, şi cu toate că ascultasem unele dintre melodiile ei, n-am ştiut prea multe despre această artistă înainte de moartea ei prematură, pe 7 august 2009. Poate că, inconştient, asocierea ei cu cenaclul lui Adrian Păunescu, la care sunt alergic, a jucat un rol în acest sens.

Citeşte mai departe…

Postat de: DanutM | 27 septembrie 2009

Cod de conduita pe blogul Persona

Code-of-conduct

Dată fiind deteriorarea continuă a “manierelor” de comunicare în spaţiul virtual evanghelic, propun discuţiei pentru acest blog un set de reguli de “netichetă”. Sunt conştient că eu însumi am încălcat uneori aceste reguli (homo sum…). Aşa fiind, ele sunt la fel de necesare pentru mine ca şi pentru cei are comentează pe acest blog. Ce credeţi? Citeşte mai departe…

Articole mai vechi »

Categorii