Friday, October 21, 2011

تزریق هفته ای داروی جدید Bydureon ، جایگزین انسولین روزانه خواهد شد

مهر ۲۹, ۱۳۹۰ توسط :   موضوع : اخبار داروسازی, ديابت, مشروح اخبار

پژوهشگران  علوم پزشکی  آمپول جدیدی را به تایید رسانده اند که می تواند بیماران دیابتی را از تزریق روزانه انسولین نجات دهد. آنان تاکید می کنند که این  آمپول هفتگی درمان دیابت با نام  Bydureon  به زودی به بازار می آید .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  این داروی جدید که محققان آن را از بزاق یک مارمولک الهام گرفته اند، می تواند یکی از هورمون های بدن انسان را تقلید کند.

 این دارو Bydureon نام دارد و گفته می شود تزریق یک بار در هفته آن در کنترل دیابت نوع دو به موثری ۱۴ بار تزریق در هفته است .
در حال حاضر بیماران مبتلا به دیابت نوع دو باید روزانه دوبار انسولین تزریق کنند.

 Exenatide نخستین طبقه از داروهایی است که لوزالمعده را در پاسخ به افزایش قند خون به تولید انسولین بیشتر تحریک می کند و هضم و اشتها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

 این دارو در واقع تقلید کننده هورمونی است که در بدن مامورلک بومی مکزیک یافت می شود.

 این مامورلک ۶۰ سانتی متری صورتی و سیاه به نام Gila Monster، ماده شیمیایی در بزاق خود دارد که مشابه هورمون انسانی عمل و به تنظیم قند خون کمک می کند.
این مارمولک فقط سه یا چهار بار در سال غذا می خورد اما ترکیب بزاق آن که ‘exendin-4′ نام دارد به این جانور کمک می کند غذای خود را بسیار آهسته هضم کند.

 پژوهشگران با الهام از این ماده شیمیایی، موفق به ساخت مصنوعی exenatide شدند.

این دارو به بدن کمک می کند در صورت نیاز انسولین بیشتری بسازد، میزان گلوکز تولید شده توسط کبد را در زمانی که نیازی به آن نیست، کاهش دهد.

 این ماده شیمیایی همچنین سرعت معده را برای هضم غذا کاهش می دهد.این به آن معناست، سرعتی که گلوکز از غذا آزاد شده و به خون راه می یابد کاهش می یابد.
داروی جدید علاوه بر استفاده ساده، به طور چشمگیری میزان کاهش قند خون را بهبود می بخشد.

 دانشمندان نشان دادند در ۷۷ درصد افرادی که دوز هفتگی این دارو را دریافت کرده بودند، میزان قند خون کمتر از حد تعیین شده توسط محققان بود.

همچنین بیمارانی که از دوز هفتگی این دارو استفاده می کردند عوارض جانبی کمتری از خود نشان دادند.

دیابت یا مرض قند ناتوانی بدن در متابولیسم( سوخت و ساز) مناسب ، کربوهیدرات ( قند ) در طی این بیماری پانکراس (لوزالمعده) در تولید کافی یک هورمون که انسولین خوانده می شود ناکارآمد است.

وظیفه انسولین کاهش قند خون و تحویل آن به سلولها می باشد تا مورد استفاده قرار گیرد. وقتی قند اضافی در خون می ماند و انسولین نیز کافی نباشد، سلولهای بدن باید روی چربی بعنوان منبع سوخت اصلی تکیه کنند.

از آنجایی که قند خون سوخت عمده بدن به شمار می آید زمانیکه نتواند مورد استفاده قرار گیرد، دیابت رخ می دهد. و با افزایش قند خون بعلت میزان بسیار کم انسولین ، اغمای دیابتی ایجاد می شود.

 



همکاران ما از نظرات و پیشنهادات شما استقبال می نمایند

نظر يا مطلب خود درباره اين مقاله را بفرماييد
اگر مي خواهيد تصويري در كنار نظر شما نشان داده شود اينجا را امتحان كنيد . gravatar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word